domingo, 14 de marzo de 2021

curs CREACIÓ INTEGRAL D'UN ÀLBUM IL·LUSTRAT, de la idea a la publicació (NOVA DATA)

Avui t'escric en plural perquè l'Anna Fité i jo estem de celebració.

Després d'un any d'aturada forçosa, hem aconseguit engegar... la 2ª edició del curs CREACIÓ INTEGRAL D'UN ÀLBUM IL·LUSTRAT, de la idea a la publicació. Sí, això significa que hi va haver una 1ª edició que, tot i ser un èxit, no era perfecta i calia millorar. 
Per aquesta raó, i amb la voluntat d'oferir el bo i millor de nosaltres, hem dissenyat una versió ampliada i millorada.

Dissabtes, del 15 de maig al 24 de juliol


Aquest curs explora el procés d’elaboració d'un àlbum il·lustrat integrant la creació literària i gràfica. Ofereix les bases per resoldre cada fase del procés creatiu: des de la idea inicial fins a la seva publicació, combinant teoria i pràctica per acompanyar a cada participant en aquest itinerari de creació d’un conte per narrar-lo amb imatges atenent al concepte d'àlbum il·lustrat, amb la coherència i qualitat necessàries per presentar-lo a editorials, convocatòries de premis o optar per l'autopublicació.

Durada: 11 sessions de 3 hores (4 sessions dedicades al text, 6 sessions a la il·lustració i 1 sessió conjunta dedicada a les opcions de publicació)
Horari: dissabtes d'11 h a 14 h.
Destinataris: majors de 18 anys
Places -covid- disponibles: 12

Si cliques a l'enllaç et pots descarregar la fitxa tècnica on veuràs desglossada tota la informació.


En què es diferencia la 2ª edició respecte de la 1ª?

A cada edició millorem el contingut, afegim més coses i això, lògicament, fa apujar el preu. En aquesta 2ª edició hem passat de les 8 sessions inicials a 11, de manera que hem afegit 1 sessió extra en els apartats de creació literària (Anna) i gràfica (Laia) respectivament. Així, durant les 10 sessions, treballarem la teva història que crearàs desde zero i t'acompanyarem en totes les fases del procès fins a la seva materialització en un àlbum il·lustrat.

A banda, i aquí ve la novetat més important, hem incorporat l'11ª sessió final que serà conjunta (Anna i Laia) on informarem de les diferents opcions de publicació d'un àlbum. Volem contribuir a què els projectes que es creïn durant el curs siguin "reals" i no es quedin guardats en un calaix per manca d'informació; que vegin la llum i surtin publicats d'una manera o altra. I com sabem que, quan s'esgoten les vies "clàssiques", l'última opció és l'autopublicació, li hem demanat a l'editora local Berta Rubio de elpoblet edicions que ens doni un cop de mà. Perquè sabem que hi ha molta informació a la xarxa, que no tota és de fiar (falses editorials) i que no és el mateix autopublicar que autoimprimir un llibre,... elpoblet ens ajudarà perquè, a banda de publicar àlbums il·lustrats, també ofereix serveis editorials destinats a la coedició i l'autopublicació.


Ja t'has decidit?

Aquí tens el link per formalitzar la teva inscripció:


Però abans d'acomiadar-nos, mireu què DIUEN DE NOSALTRES:

Gabi Ruiz

"El curs em va ajudar a aconseguir unir dues aficions personals que tenia una mica oblidades: l'escriptura i el dibuix. Durant el curs vaig aprendre a treballar aplicant un sistema, una metodologia per optimitzar la meva feina a l'hora d'escriure i il·lustrar un conte. A més em va descobrir tècniques per encaixar, tant en sentit estètic com en sentit de comprensió, el text i la imatge. Se'm va obrir el món de la maquetació i també la creació de personatges. En definitiva ha estat un estímul per incentivar la meva creativitat i cada vegada que m'hi poso a treballar un conte o a il·lustrar-lo, recupero idees i consells del curs.
Se'm va fer curt, i s'hi haguès un curs de segon nivell per avançar encara més, no dubtaria en fer-lo"

El vol de Jazam © Gabi Ruiz
 Text segmentat en dobles pàgines i la seva traducció gràfica en esbós i anotacions de color

Storyboard i paleta cromàtica de El vol de Jazam © Gabi Ruiz

Pàgines esbossades a llapis de El vol de Jazam © Gabi Ruiz

Segon conte desenvolupat durant el curs Papira © Gabi Ruiz


"Quan vaig veure que programaven un curs sobre l’àlbum il·lustrat, vaig pensar que era la meva oportunitat per fusionar els meus contes escrits amb la meva formació com a il·lustradora. Poder plasmar en il·lustracions les teves pròpies històries és el somni de qualsevol autor! I l’Anna ens va facilitar les eines per poder adequar el conte al format limitat de l’àlbum; gràcies a la seva experiència vam poder veure si l’argument funcionava i quin missatge volíem transmetre. I la Laia ens va proporcionar molts recursos perquè les imatges fessin brillar la història, proporcionant-nos consells molt valuosos sobre el paper. Quin bon tàndem! Sí que ens va faltar un parell de sessions per acabar de polir el projecte, així que me n’alegro que aquesta nova edició sigui una mica més llarga. Sens dubte, una experiència per repetir!" - Sònia Rull

Storyboard, pàgina esbossada a llapis i original a color © Sònia Rull 


"Què em va aportar el curs? Un món nou, on vaig aprendre a ordenar totes les peces d'aquest inmens i meravellós puzzle que és la il.lustració. Suposo que, com tots, em vaig quedar amb ganes de més, però les vaig canalitzar arribant fins al final amb la història que va començar a prendre forma durant els dies que va durar, i que ha acabat amb aquest petit àlbum tant "net i polit" com l'he pogut fer. No us imagineu l'orgull que sento cada cop que me'l miro. I sé que en vindran més" - Ramon Torruella

Storyboard molt detallat a bolígraf de Venceslao © Ramon Torruella

Diversos esbossos a bolígraf de Venceslao © Ramon Torruella
Maqueta completa de Venceslao © Ramon Torruella
Autoedició de Venceslao © Ramon Torruella




Encara no saps qui som?
Si tens curiositat en saber com ens vam conèixer, pots llegir-ho aquí


Vols rebre més informació sobre el curs? Escriu-me

No hay comentarios:

Publicar un comentario