lunes, 27 de octubre de 2014

Jornades Professionals d'Il·lustració 2014

Divendres passat em vaig escapar de l'estudi per assistir a les Jornades Professionals organitzades per l'Apic que enguany tenien per títol: "La Mirada Polièdrica. Alternatives i oportunitats de la il·lustració".
Encara que no sigui sòcia, reconec que sóc una assídua assistent de les activitats que proposa l'Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya, en especial de les jornades d'il·lustració. No només són l'excusa ideal per retrobar-me amb antigues companyes, també suposa prendre nota dels consells i recomanacions que relaten els ponents fruit de les seves experiències professionals.
Ja fa temps que l'Apic insisteix en la importància de la INTERNACIONALITZACIÓ i com no podia ser d'una altra manera, en aquesta edició hi han posat un èmfasi especial convidant a l'agent nord-americana Marlena Torcecka o als editors francòfons Pascale Rosier i David Laforgue amb els qui, a més a més, podies tenir l'oportunitat de mostrar-los el teu portfoli.

Però la resta de ponents, tot i no ser estrangers, també ens van donar una lliçó d'actitud, perseverància i optimisme envers l'ofici de l'il·lustrador (sovint ens mirem massa el melic autocomplaent-nos).
Altres maneres de buscar-se la vida il·lustrant són possibles, d'aquí es desprén un dels subtítols d'aquestes jornades: "aliar-se, reinventar-se o morir. Noves oportunitats per al sector" encapçalat per Javier Jaén, Lara Costafreda, Carlos Jiménez i Roger Gual (integrants de Vanila BCN) que ens van explicar les seves experiències de treball fora de les nostres fronteres.
Si tot això que us relato us sembla prou interessant i no vau poder assistir-hi, que sapigueu que encara sou a temps de veure les jornades en aquest link que l'Apic ha habilitat fins a mitjans de novembre. 
Val la pena dedicar-li unes horetes:
http://new.livestream.com/accounts/5882429/events/3510320

Actualització: Aprofito per publicar el link d'aquesta entrevista a Carla Torres, il·lustradora d'origen equatorià que després d'estudiar 1 any a Barcelona va provar sort a Nova York l'any 2005.  
Un exemple més de la importància que té la INTERNACIONALITZACIÓ, tenir un bon portfoli que parli bé de la teva feina i dominar l'anglès.

5 comentarios:

  1. Respuestas
    1. De res. El currasso és de l'APIC d'organitzar unes jornades tan interessants :-)

      Eliminar
  2. Debemos estar siempre en continuo aprendizaje y es muy gratificante conocer otras experiencias para sacar nuestras propias conclusiones. Me gusta: "Renovarse o morir" es mi leitmotiv!. Besitos Laia.

    ResponderEliminar
  3. Hola: acabo de llegar tu blog y me gusta mucho la variedad de temas que tratas en especial los vinculados con la educación. En este momento me interesan mucho este tipo de reflexiones por lo que he creado un blog dedicado a los jóvenes y al uso que hacen de las nuevas tecnologías. Te invito a visitarlo: http://cativodixital.blogspot.com.es/ Ya me tienes por aquí. Gracias.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bienvenida, Marta :-)
      Los contenidos del blog son un poco poti-poti pero me alegra saber que los encuentras interesantes.
      Ahora mismo me paso a visitarte. Seguro que en tu blog encontraré artículos útiles e interesantes ;-)

      Eliminar