miércoles, 11 de diciembre de 2024

3a TROBADA D’IL·LUSTRACIÓ INFANTIL A TERRASSA

El dissabte 14 de desembre, de les 10 a les 13.30 hores tindrà lloc la 3a TROBADA D’IL·LUSTRACIÓ INFANTIL A TERRASSA organitzada per Bambú Llibreria Infantil i Juvenil i la Biblioteca Central (Pg. de les Lletres, 1)

L'esdeveniment pretén donar a conèixer el món de la il·lustració i la seva importància per afavorir el foment de la lectura i per potenciar la creativitat i la imaginació dels infants.
La creadora del cartell és la il·lustradora terrassenca Maria Montsonet

Durant tot el matí hi haurà una vintena d’il·lustradors i il·lustradores que presentaran i signaran els seus treballs per donar a conèixer el seu treball. Jo hi seré amb Els set colors de la Bet i els calendaris ETS MARE.

Les famílies assistents a la trobada també podran gaudir d’una matinal de tallers d’il·lustració, contacontes i activitats adreçades a infants de totes les edats.
Programa d'activitats

A les 11:30h em trobareu a la sala Petits Lectors on faré una presentació de Els set colors de la Bet i un taller familiar on omplirem de colors i dibuixos l'arc de Sant Martí de la Bet.


Us espero!

lunes, 9 de diciembre de 2024

Ilustrando a... Marta Altés

Bienvenido/a a esta sección de entrevistas a autoras integrales de álbum ilustrado cuyo objetivo es conocer sus procesos de creación y visibilizar su obra.
Hoy te presento el trabajo de... Marta Altés
Entrevista collage a partir de extractos de Kids&Baby by TousAhmagazine y Juana Martínez-Neal


1. Tus inicios. ¿Cuál es tu formación académica? ¿Cuándo te interesaste por la ilustración y en especial, por el álbum ilustrado?

Dibujo desde que era pequeña, pero no supe que me quería dedicar a esto hasta hace 15 años… Cuando terminé la carrera de diseño gráfico empecé a trabajar en Cha Chá, una empresa que hace merchandising (entre otras cosas) y donde aprendí un montón, pero ya entonces tenía el gusanillo de la ilustración y había hecho un curso de ilustración creativa en Eina.

Mi último año como diseñadora gráfica trabajé a media jornada y por las tardes me iba a casa y hacía los encargos de ilustración que amigos, o amigos de amigos, me hacían. Después de un tiempo, me sentía atascada y decidí lanzarme a perseguir mis sueños. Todas mis amistades habían salido fuera por trabajo o se habían ido de Erasmus. Mientras que yo había terminado la carrera y directa a trabajar. Y tenía muchas ganas de tener esa experiencia fuera. Así que puse en Google "Ilustración infantil Inglaterra", porque pensé que era una manera de matar dos pájaros de un tiro, y me salió el Master de Cambridge. Pedí un crédito y me vine a Inglaterra a la aventura. Los comienzos fueron muy difíciles, pero valió la pena y allí conocí a mucha gente increíble cuya pasión también es la ilustración. Fue allí también donde descubrí mi interés por contar historias.
© Marta Altés
                                
1.1.¿Qué supuso para tí cursar ese master?

Los tutores que hay allí son fantásticos y las instalaciones son increíbles. Para mi fue muy importante estar rodeada de gente a la que le gustaba lo mismo que yo, y tener tiempo para dedicarme plenamente a la ilustración, estaba todo el día dibujando. Es un tipo de educación distinta a lo que estaba acostumbrada, no son clases de ir, sentarse, te enseñan algo y tú lo pones en práctica. Tienes tutorías de 20 minutos, dos a la semana si estudias full time, en mi caso eran los martes y los jueves. Los miércoles teníamos una charla de alguien relacionado con la ilustración y los viernes workshops donde te enseñaban técnicas como serigrafía, linograbado… Las primeras semanas yo no estaba acostumbrada a algo así, pero en realidad no eran sólo 20 minutos sino que te quedabas en clase trabajando en tus proyectos con tus compañeros… Fue un año y medio fantástico y recomiendo la experiencia. Después de ese periodo, al terminar el curso, fuimos a la feria del libro de Bolonia con toda la clase, era como algo extra. Nos habían apañado entrevistas a aquellos que queríamos enseñar nuestro trabajo. Enseñé el primer proyecto que hice en el máster, ¡No!, y las reacciones fueron buenas pero no hubo ninguna oferta en firme. 
Pasó el verano, seguí enviando pdfs, y en Septiembre me llamaron de Child’s Play porque querían publicar el libro.
¡No!  © Marta Altés
Al final del curso los alumnos realizan una exposición a la que van todas las editoriales que quieran, y allí presenté los libros Soy un artista y Mi abuelo, y de hecho fue bastante locura porque era cuando estaba terminando el libro de ¡No!, del que tuve que hacer todos los arte finales otra vez porque era un proyecto de clase que había hecho meses antes, cuando aún no dominaba las acuarelas. Y se me juntó con todos los proyectos del máster, así que pasé una temporada casi sin dormir.
© Marta Altés

2. ¿Recuerdas tus cuentos favoritos de pequeña? ¿Crees que te han influido en tu trabajo?

No recuerdo ningún libro en particular que haya influido en mi trabajo. Estoy cien por ciento segura de que todos los libros que lees, como todas las películas que ves o todas las actividades que haces cuando eres niño, tienen una influencia en tu trabajo. Yo leía mucho cuando era pequeña. Mi madre era maestra y traía a casa un montón de libros. También me ENCANTABAN los cómics. Los fines de semana íbamos a buscar los periódicos para mis padres y mi hermano pequeño y yo comprábamos un pequeño cómic.
Marta y su hermano leyendo cómics

3. ¿Cuáles son tus referentes actuales?

Me gusta mucho ir al cine, suelo ir una vez o dos a la semana… No sé si es una respuesta válida, porque es como muy amplia [risas].

4. ¿De dónde surgió la idea de tu primer libro?

La idea de mi primer libro, ¡No!, surgió de la añoranza de mi perro… Me acababa de mudar al Reino Unido y lo echaba mucho de menos. Lo saqué de la perrera 3 años antes y parecía que no maduraba en absoluto… ¡Era taaaan travieso! [...] Cuando empecé esta historia, quería que fuera sobre un perro que deja de portarse mal y su dueño se preocupa por eso… Eso me llevó a empezar a pensar en su punto de vista. ¡Y eso lo cambió todo! Pensé que tal vez estaba haciendo todo eso porque quería ayudar. Y esa terminó siendo la idea de mi libro.

5. ¿Cómo fue tu primera experiencia como autora profesional? ¿Quién te dio la oportunidad?

Después de mostrar mi primer libro ¡No! en la feria del libro de Bolonia, Child’s Play International (Reino Unido) me contactó diciéndome que querían publicarlo.¡Estaba más que feliz! ¡Les estoy TAN agradecida! Ellos me dieron mi primera oportunidad. Eso fue antes de terminar el máster. Cuando terminamos el máster, hicimos una exposición en Londres. Tras la exposición muchas editoriales se interesaron en mi trabajo y con los que más conecté fue con Macmillan, y tengo una relación muy buena con mi editora.
Marta y Nadia Shireen, compañeras de máster

6. Sobre el proceso de escritura, ¿cuánto tiempo te lleva escribir una historia? ¿Dónde buscas la inspiración o los posibles temas?

Encuentro inspiración en mi día a día. Todas las historias y personajes son muy personales. Tengo libretas donde apunto todo, y la historia se desarrolla muy orgánicamente; a veces sale de una frase o de un secundario. Dibujo y escribo a la vez. El éxito de mis libros es, me han dicho, que los lectores se sienten reflejados en ellos.

El perro de mi libro ¡No! (editorial Thule) está basado en mi perro. La historia de Mi abuelo (Macmillan Iberia) está basada en mi abuelo y en ver la reacción de dos sobrinos de un amigo ante su bisabuelo que era muy mayor y sufría de Alzheimer. Se me rompía el corazón al ver como los dos niños a veces no querían abrazarle porque veían que había algo diferente en él… Me resultan muy familiares algunas de las situaciones que vive el personaje de mi libro Little monkey (Blackie Books). Siempre fui la niña más pequeña de la clase…
Pequeña en la jungla © Marta Altés

7. Proceso y metodología, ¿cómo te organizas y trabajas? ¿Podrías describirme tu día a día?

Comparto estudio con otros 30 creativos, pero ninguno de ellos es ilustrador y mi mesa parece ser la más caótica de todas.
En mi mesa:
A la izquierda, una montaña que hace equilibrios con papeles llenos de bocetos, libretas, libros y carpetas.
Al frente, lámpara con sombrero de cotillón verde, planta gigante, lápices, unos cajones con pinturas y pinceles, el ordenador, celo de colores, un bote con restos de sacapuntas, más lápices, tinta china, barniz de uñas, mi estuche…
A la derecha, una taza gigante de café, más lápices y bolígrafos, escáner, la ventana por la que veo todas las nubes posibles que hay aquí en Londres, y en la pared, prints y otros recuerdos.
Marta con su perro little Sam en su estudio

Creo que las rutinas diarias son muy importantes. Trabajar desde casa puede ser un poco solitario, además de que soy muy desorganizada, por eso me encanta trabajar desde cafeterías (donde estoy ahora mismo). Te ayuda a planificar mejor tu día y siempre ayuda si te quedas estancada con una idea para cambiar de espacio.

Con cada proyecto utilizo materiales distintos. Para los bocetos que cuelgo en redes sociales, utilizo lo primero que encuentro en la mesa (tinta china y plumilla, o pincel, lápiz, bolígrafo…). Para los álbumes ilustrados suelo utilizar acuarelas y lápices de colores. La base de todos los dibujos es manual, pero utilizo Photoshop para terminar las ilustraciones.
Nuevo en la ciudad © Marta Altés

8. ¿Cuál es tu objetivo como autora e ilustradora? ¿Qué mensaje quieres transmitir a través de tus obras?

Todos mis personajes tienen un poquito de mi. Me gusta pensar que lo que mis personajes e historias tienen en común, es que los niños se pueden ver reflejados en ellos…
Marta se ha estrenado como madre de little croqueta

9. ¿Estás trabajando en un nuevo libro? ¿Qué nos puedes contar sobre él?

El tercer libro de la serie Oona Bramblegoop's Sideways Magic escrito por Kate Korsh saldrá en enero de 2025.
Ilustraciones © Marta Altés

10. Un último consejo a las que como tú, quieran dedicarse a esto:

¡A por ello! Dedicarme a la ilustración a tiempo completo es mi mayor logro. ¡He cumplido mi sueño! Y esto me ha permitido poder hacer talleres con los niños que leen mis cuentos, que es sin duda mi mayor satisfacción. Disfruto un montón viendo sus reacciones cuando les leo mis libros.
Yo no he sido © Marta Altés


Para obtener más información sobre Marta, puedes visitar su web.
También puedes seguirla en su Instagram.

 


¿Te ha gustado este contenido?
Si no quieres perderte el siguiente post y contenido extra, ¡SUSCRÍBETE AL BLOG(en el cajetín)

miércoles, 27 de noviembre de 2024

ETS MARE a la Ràdio!! 📻

"La coberta vol representar la dona treballadora que ha d'apagar mil focs"

El dimarts 26 de novembre la Núria Garcia, de Ràdio Sabadell, em va fer aquesta entrevista on he pogut explicar d'on va sorgir aquest projecte únic que ja és una realitat, gràcies al programa Ara Dona de Promoció Econòmica de Sabadell.

Tot va començar a partir de l'obra original que vaig generar per a un mercat d'art que no va acabar de funcionar.

“Jo havia pensat fer làmines o postals, i la Meritxell Martí (la meva mentora) va ser la que em va suggerir fer un calendari sobre maternitat. No s'ha fet, i seria molt bona idea reaprofitar i donar-li més valor a aquest treball”

Esbós de la primera il·lustració de la sèrie

El calendari ETS MARE està ple de simbolismes i compta amb un missatge afegit. La idea és jugar molt amb els colors per fer els contrastos i a més les il·lustracions estan connectades amb els mesos que representen.

"Jo jugo molt amb els colors complementaris. M'agrada molt afegir aquest contrast, perquè la maternitat té coses bones, però també té les seves ombres"

Il·lustracions originals concebudes pel mercat d'art

Teniu l'extracte i l'entrevista completa aquí

A Terrassa a la llibreria infantil i juvenil Bambú
I a Barcelona, a les llibreries La Impossible i A peu de pàgina

Recorda:
Si el vols reservar, contacta'm per privat a: cucatraca@gmail.com

martes, 19 de noviembre de 2024

Ets MARE? Aquest calendari és per TÚ

ETS MARE, calendari 2025


Un Calendari il·lustrat sobre maternitat, únic al mercat. 
Conté 13 làmines que són originals fets a mà i reproduïts amb molta cura. 

ETS MARE, CALENDARI 2025 Gener © Laia Codina Gasión


És un calendari de paret, de format quadrat, 21x21 cm. amb il·lustracions originals que poden utilitzar-se com a làmines per penjar en forma de quadrets.

El disseny de Olga Ramírez Freixas i la impressió en paper estucat mate de 300 gr., et permet escriure i donar-li una segona vida un cop finalitzat l'any.

Cada mes conté una il·lustració i una frase diferent que t'acompanyaran durant tots els mesos de 2025.

He fet una tirada limitada de 100 unitats, la meitat està distribuïda a llibreries infantils i espais de criança de Sabadell, Terrassa i Barcelona.

El PVP és 16+ 3€ en concepte de despeses d'enviament.

El vols?
Contacta'm per privat a cucatraca@gmail.com

viernes, 11 de octubre de 2024

Día internacional de la Niña 👧🏻👧🏼👧🏽👧🏾👧🏿👧🌍

El Día Internacional de la Niña es una jornada que se celebra anualmente el 11 de octubre desde 2012, fue establecida oficialmente por la Asamblea General de las Naciones Unidas en 2011.
Mía, ilustración con acrílico y collage en cartón gris de 20 x 20 cn

Este año, las Naciones Unidas han designado "La visión de futuro de las niñas" y expresa tanto la necesidad de actuar urgentemente como la esperanza inquebrantable que emana del poder de las voces de las niñas y su visión de futuro. 

Las niñas no solo merecen ser escuchadas; tienen el poder de inspirar cambios significativos, sólo hay que proporcionarles el espacio que necesitan para expresarse. Su energía y sus ideas son fundamentales para un futuro más inclusivo y equitativo.

lunes, 23 de septiembre de 2024

La difícil situación de la ilustración actual por Puño

Si me sigues y me conoces un poquito sabrás que mi "crush" es el álbum ilustrado. Me apasiona leer, aprender, crear y enseñar todo lo que esté relacionado con el álbum ilustrado. De hecho, ahora mismo estoy creando mi primer álbum ilustrado como autora integral (y hasta aquí puedo contar).

Pero no quiero hablarte de mí. Hoy te quiero compartir el baño de realidad que me ha dado escuchar el último podcast de Ilustrando dudas. 

Todo vino cuando mi marido Ricardo, que tiene cuenta de twitter, me enseñó este tweet de Puño:


[¿No conoces a Puño? Quizás te suene esta conferencia que dio en el Mad Festival de 2011 y que lo hizo mundialmente famoso]

Contacté con Roc(ío) Bru y se lo comenté. Ella no sabía nada porque hacía tiempo que no entraba en twitter. Me dijo que le gustaría entrevistarle para saber más. Cuál fue mi sorpresa cuando hoy, al abrir el correo, me encuentro con esta entrevista:


De veras que te recomiendo MUCHO que la escuches. Si no conocías a Puño, descubrirás a un comunicador visual nato, resolutivo y buscavidas que se ha hecho muy reconocido por sus cursos en Domestika, sus charlas y su manera ecléctica, versátil y divertida de abordar cualquier encargo (prensa, publicidad o editorial infantil). Y no solo eso, sino que también escribe, hace murales, organiza Drink&Draw... vamos, lo que le echen.

Añadiré que tomes apuntes a partir del min. 56 donde expone de manera muy honesta cómo abordar una negociación, por qué conviene estar informados de la actualidad y nos aporta dos consejos muy sensatos que podemos poner en práctica si queremos vivir de esta profesión.

Estamos atravesando una crisis y no sabemos cuánto durará... (Puño sostiene que quizás 2 años) pero no hay que desesperarse pues las crisis están para crear oportunidad y ahí debemos agudizar el ingenio para encontrar nuevos caminos como los que nos aconseja.

¿Qué te ha parecido? ¿Estás de acuerdo?
Me encantaría leer tus opiniones en comentarios.




¿Te ha gustado este contenido?
Si no quieres perderte el siguiente post y contenido extra, ¡SUSCRÍBETE AL BLOG! (en el cajetín)

jueves, 12 de septiembre de 2024

Back to school

Setembre és sinònim de tornar a l'escola però em recorda a gener; és iniciar un nou curs amb propòsits i projectes nous.
Mater setembre. Acríl·lic i collage sobre cartró gris 2 mm. Mides: 23 x 23 cm

Dedico aquesta il·lustració a tots els infants que enceten un nou curs o una nova etapa a l'escola (dels grans). També la dedico a les mares que, durant aquests mesos intensos de vacances, tornem a la feina i reprenem els nostres projectes i propòsits tot fent mal·labarismes amb l'adaptació i la (nul·la) conciliació.

Molta força, companyes!

martes, 23 de julio de 2024

Il·lustració dels Gegants (I2)

Ja us puc ensenyar aquesta il·lustració que vaig fer de la classe dels Gegants (I2)
Fila inferior, de dreta a esquerra: Axel, Iris, Àlex, Biel, Emma, Ares, Bruno (my son), Berta L i Sam. Fila superior, d'esq. a dreta: Valentina, Ayla, Iyad, Berta B, Wiam, Anna (mestra), Alejandra, Chloe, Hugo, Aurora (mestra), Blau, Laia i Gerard.

Hi ha res més bonic que una il·lustració que mostri el pas del teu fill per l'escola bressol? 
La fi d'una etapa tan important mereixia un tancament especial. Un record gràfic que expressés la nostra gratitud cap a les educadores. Per això vaig obsequiar a les mestres, l'escola i les famílies dels Gegants aquesta il·lustració personalitzada.

AIXÍ ES VA FER...

Il·lustrar als 20 infants i les 2 mestres no va ser fàcil. Em vaig haver de documentar a base de bé dibuixant als Gegants a l'aula però també obtenint imatges navegant pel blog de l'escola, el grup de Telegram,... 

Vaig intentar dibuixar l'aula dels Gegants amb tots els infants fent accions diverses que mostressin la seva realitat: joc simbòlic, puzzles i encaixos, joc heurístic, lectura de contes, experimentació, tast de fruita...

Vaig començar a dibuixar sense composició prèvia (cosa que no s'ha de fer) per "familiaritzar-me" amb les fesonomies dels infants. 
Estadi inicial de la composició


Al final el dibuix el vaig anar composant sobre la marxa i aquest va ser el resultat final, una mica desordenat.
Esbós a llapis acabat

Com que la fase d'esbós em va dur més temps del que em pensava, vaig optar per una tècnica més, aparentment, "ràpida" (tinta xinesa i aquarel·la). 

Després de calcar el dibuix sobre paper Caballo de 250 gr amb un llapis dur, vaig entintar amb plomí i tinta xinesa. 
Procès i entintat final

Vaig aplicar les ombres amb una aiguada, mescla de blau ultramar i violeta, per després aplicar el color base.
Estudi d'ombres previ

Acostumada a l'opacitat de l'acríl·lic, vaig treballar el color amb pinzellades més denses i reforçar les ombres amb un llapis aquarel·lable de color violeta.

Feia molt de temps que no pintava amb aquarel·la (no és la meva tècnica) i no em vaig sentir còmoda però havia pres una decisió i calia tirar-la endavant (encara que se'm passés pel cap tornar-la a repetir). 
El moment crític

Al final, animada per les famílies i les meves amistats, vaig decidir continuar. 
Color en procès


La reacció de les mestres quan van desembalar el quadre va ser, sense dubte, el MILLOR regal, un reconeixement a la feina feta amb dedicació i amor, com la que elles fan cada dia.
L'original emmarcat abans de lliurar-lo a l'escola
     

Per aquest motiu, moltes gràcies Anna i Aurora, i tot l'equip humà del CEIF Vapor Buxeda de Sabadell




¿Te ha gustado este contenido?
Si no quieres perderte el siguiente post y contenido extra, ¡SUSCRÍBETE AL BLOG!

jueves, 18 de julio de 2024

Els colors de l'Ara Dona

El dijous 7 de juliol va tenir lloc la Jornada anual de Ara Dona: Emprenedores i Empresàries en Xarxa, un programa adreçat a les dones emprenedores de Sabadell que contempla accions d’acompanyament, formació i creació de xarxa relacional.

L’acte es va iniciar a 2/4 de 10 del matí amb la benvinguda del tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Lluís Matas, i del regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez. 

Tot seguit les (super) tècniques de Promoció Econòmica Rosa Germain i Marina Ibáñez ens van posar al dia del que s’havia fet en aquesta 3ª edició: 20 parelles de mentoring, 10 de mentoring plus i 7 formacions pensades per apoderar la dona emprenedora i superar creences limitants, molta xarxa i molta comunicació.

El programa de la jornada incloïa la ponència "Intel·ligència artificial i biaixos de gènere" a càrrec de Virginia Carreras, fundadora de Smart Equality, especialista en igualtat, equitat i no discriminació, i sòcia i secretària de la junta de l'associació ADE Vallès. 
Virginia Carreras en un moment de la seva interesantíssima ponència

La Virginia ens va parlar de la IA i de com aquesta s'entrena i perpetua els biaixos de gènere. Vam veure casos pràctics que ens van posar els pèls de punta: com Google decideix traduir la paraula secretary (in english) per secretaria (dona) quan es tracta de portar un cafè, o per secretari (home) quan es tracta de redactar un informe important. Per no parlar dels resultats en posar "enfermera disfraz" a Google Imágenes... Brutal!
Per què les disfresses d'infermera estan sexualitzades?

A continuació, la Yessica Bermudez de Yescakes ens va endolçar la jornada amb les seves pastes saludables durant la pausa del cafè en la qual les assistents van poder ampliar la seva xarxa de contactes. 
Quina bona pinta feien les pastes dolces i salades de la Yes...

La jornada va concloure amb la dinàmica de networking "Els colors de l'Ara Dona", conduït per Mireia Asensio, consultora i formadora en gestió de projectes i equips, i servidora

El propòsit de la dinàmica consistia en fer networking, identificar les habilitats emprenedores i els 7 reptes més importants per l'Ara Dona del 2025, i associar-los amb un color per acabar amb la creació col·lectiva de l’Arc dels Colors de l’Ara Dona.

Com ho vam fer?

Cada participant va rebre una targeta amb un color. En el revers hi havia dibuixat un símbol diferent. Les targetes es van repartir de manera aleatòria durant la pausa del cafè. 

"Esteu preparades? Comencem!"


La primera part HABILITATS D’EMPRENEDORIA SEGONS ELS COLORS, es va fer al Hall on s'havia fet l'esmorzar. Es va demanar que cada assistent portés la seva targeta de color i un bolígraf. S'havien de moure per la sala amb música fent un petit joc de salutacions. 
Sandra Infantes Fdz i Laia de Joymove_ 

Després d'aturar la música havien de buscar 3 persones amb targeta de diferent color per presentar-se breument i compartir les habilitats d’emprenedoria que veien associades amb el color de la targeta de la companya. Calia apuntar les habilitats d’emprenedoria que les companyes havien  identificat amb el seu color a la targeta mateixa. L'objectiu era obtenir un llistat d’habilitats d’emprenedoria associades amb el seu color de la targeta. 
Recollint tota la informació possible a la targeta de color

Després les vam conduir cap a l'Auditori on vaig fer una presentació breu sobre TEORIA DEL COLOR posant èmfasi en les seves associacions pel que fa a l'expressivitat i la psicologia del color. 
Veig aquesta foto i m'empodero. Next step: fer una TED
Adaptant continguts de les meves classes d'EVP sobre el color per a les assistents

Vam tornar a l'espai Hall on hi havia repartits pel terra ELS REPTES DE L’ARA DONA 2025 consistents en 14 fulls DIN A4. Les assistents es van posar a caminar per la sala amb un acompanyament musical per observar-los bé. Un cop vistos, se'ls va demanar que es posicionessin aprop del repte que consideressin més important/necessari. 
Vam haver de fer vàries rondes per desempatar fins a identificar els 7 reptes més importants (per cert, vam posar 2 reptes de "broma": Dispersió i Ser Super woman. Per sort, no van sortir escollits)
Acabant de donar les instruccions sobre els 14 reptes

Aquests són els 7 reptes per a la nova edició 2024-2025:

Visibilitat

Acompanyar

Empoderament

Creativitat

Lideratge

Disrupció

Gestió Emocional

Seguidament: RELACIONAR ELS REPTES AMB ELS COLORS
Se'ls va demanar que busquessin la taula amb el símbol que apareixia al revers de la seva targeta de color. Hi havia 6 taules on s'esperava unes 7 participants per taula. A cada taula hi havia un sobre amb 7 tires de colors diferents. A partir de la informació obtinguda (en el networking inicial i la masterclass de teoria del color) van haver de triar, de forma grupal, quin color li correspondria a cada repte. 
Foto panoràmica del Hall on vam disposar les 6 taules

I per acabar: CONSTRUIR L’ARC AMB ELS 7 COLORS I 7 REPTES D’ARA DONA
Per ordre de repte, es va demanar a una representant de cada taula que enganxés un paper de color associat amb cada repte al póster DIN A0 que hi havia penjat a la paret.
Un cop vam tenir l’Arc dels Colors Ara Dona vam comentar els resultats sobre els reptes i les habilitats/accions necessàries per dur-los a terme (majoria de groc a Visibilitat, 6 vermells per a Empoderament,... casualitat? no, connexió). 
El resultat final

Vam acabar amb una pregunta que havien de respondre i compartir amb la companya que tenien més a prop: 
Quina habilitat d’emprenedora voldries desenvolupar més? 
Si haguessis de puntuar del 0 al 5, quin seria el teu grau de compromís?

Després d'analitzar el resultat, vam fer-nos la foto final, orgulloses del que havíem creat entre totes.
Foto final de grup davant l’ARC DELS 7 COLORS i 7 REPTES D’ARA DONA

Gràcies a totes les participants que ens van acompanyar en aquesta trobada tant enriquidora, nutritiva i totalment inspiradora. I gràcies a Promoció Econòmica (Rosa Germain i Marina Ibañez), per la vostra confiança i suport. Vull agraïr especialment a la Rosa que tingués la visió de proposar-me com a co-creadora i dinamitzadora de Els colors de l'Ara DonaCreiem, juntament amb la Mireia, que va ser un repte que vam superar i que, per descomptat, no hagués sigut possible sense la participació activa de totes les assistents. 

Va ser una experiència meravellosa, es va moure una energia tan maca, tan poderosa... I el feedback va ser tan constructiu que encara em dura la ressaca emocional ;)
Les dues mamis orgulloses de la seva "criatura"

Que si recomano el programa Ara Dona? Encara ho dubtes? Repetiria!!! (si es pogués repetir)

Ara toca planificar i tirar endavant els objectius que he treballat amb la meva (super) mentora Meritxell Martí durant les 16h de programa. 


Ens veiem al setembre!! :)




¿Te ha gustado este contenido?
Si no quieres perderte el siguiente post y contenido extra, ¡SUSCRÍBETE AL BLOG!