miércoles, 15 de junio de 2022

Formació d'estiu: Creació d’un àlbum il·lustrat a partir d'un clàssic

Us presento aquest curs presencial de formació permanent de mestres i professors reconeguda pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya que enguany va per la 3ª edició:
CREACIÓ D'UN ÀLBUM IL·LUSTRAT A PARTIR D'UN CLÀSSIC

Cada cop és més creixent l'interès entorn l'àlbum il·lustrat. Una obra literària que integra text i imatge a parts iguals en un diàleg inseparable sent la il·lustració la que aporta el significat principal de la història. És a partir d'aquí que va sortir la idea de fer un curs de formació per a mestres d’Educació Infantil i primer cicle de Primària que englobés les dues disciplines: literatura i il·lustració.

En aquest curs partirem d'un conte popular per narrar-lo amb imatges atenent al concepte d'àlbum il·lustrat. Analitzarem la relació entre el text i la imatge i veurem exemples d'il·lustradors que han interpretat contes populars a través de la il·lustració. Treballarem el disseny de personatges, la seqüenciació, la composició, la paleta cromàtica dominant i provarem diferents tècniques gràfiques.

OBJECTIUS

- Relacionar diferents àmbits creatius (literatura i il·lustració)
- Analitzar contes populars per extreure'n els valors universals
- Adaptar un conte popular en format d'àlbum il·lustrat
- Identificar les parts d'un llibre
- Conèixer el procès de creació d'un àlbum il·lustrat des del principi fins al final
- Valorar cada fase del procés de producció
- Experimentar amb tècniques i materials del dibuix i la pintura
- Crear una primera maqueta digital

DESTINATARIS

El curs va adreçat a principalment, però no exclusivament, mestres d'Educació Infantil i Primària que vulguin modificar i ampliar les seves didàctiques a diverses àrees donant una visió més competencial i innovadora. També a bibliotecaris i bibliotecàries o dibuixants aficionats/des; en definitiva, a tothom que vulgui aprendre les nocions bàsiques per realitzar un àlbum il·lustrat.

DURADA

Per afavorir l’assoliment de tots els objectius i sobretot per facilitar la creació d’un projecte final, el curs estarà estructurat en:
15 hores presencials on es donaran els coneixements teòrics i pràctics per tal d’assolir els objectius plantejats.
15 hores no presencials on els alumnes hauran d’elaborar un projecte que posi en pràctica els continguts treballats i que sigui d’utilitat per a la seva tasca docent.


3ª EDICIÓ

Aquesta 3ª edició del curs es durà a terme els dies 11, 12, 13, 14 i 15 de juliol en horari presencial de 10 a 13h a l’ESMUT (Espai Musical de Terrassa) situat al Carrer Ramon i Cajal 60-62, 08222 Terrassa.

PREU

El preu de l’activitat és de 90€ en la modalitat presencial. Podeu consultar els descomptes especials en el formulari d’inscripció.

MATERIAL NO INCLÒS

Cada assistent haurà de portar un quadern o fulls per anotar les explicacions, un bloc de dibuix DIN A3 i el seu material de dibuix habitual. Per aplicar color, millor tèmperes i llapis de colors (6 unitats) ja que són tècniques més ràpides.
Us proposo aquest llistat de material a títol orientatiu:

- Gouache o Témpera: 3 primaris (groc, magenta i blau cian), blanc i negre en tub o en pot, marca TALENS o TITAN.
- Paper BASIC + de 200 gr. DIN A3
- Pot de vidre o got de plàstic resistent
- Paleta o plat de plàstic
- Drap o paper de cuina
- Pinzells de pèl sintètic, rodons i plans: 0, 2, 6, 10, 16,...

INSCRIPCIONS

Podeu formalitzar la inscripció en aquest enllaç o trucant al telèfon 93 177 92 57
Per qualsevol dubte o aclariment podeu contactar amb la FOCC escrivint un correu electrònic o al telèfon/whatsapp 613 010 999

FORMADORA

La responsable de la part presencial i de l’orientació i correcció de la part no presencial serà Laia Codina Gasión aka cucatraca

Professora del cicle formatiu d'Arts plàstiques i Disseny Gràfica Publicitària a l'Institut Jaume Mimó de Cerdanyola.
Il·lustradora infantil ⚡ Professora 
de dibuix, còmic i il·lustració (iniciació, tècniques i àlbum il·lustrat)
Vocació per l'àlbum il·lustrat 📚
🥇 Guanyadora juntament amb l'escriptora Sílvia Tarragó i Castrillón del VIII Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló amb #elssetcolorsdelabet




¿Te ha gustado este contenido?
Si no quieres perderte el siguiente post y contenido extra, ¡suscríbete al blog!

No hay comentarios:

Publicar un comentario