miércoles, 17 de abril de 2019

Creació d’un àlbum il·lustrat a partir d'un clàssic


Cada cop és més creixent l'interès entorn l'àlbum il·lustrat. Una obra literària que integra text i imatge a parts iguals en un diàleg inseparable sent la il·lustració la que aporta el significat principal de la història.
En aquest curs partirem d'un conte popular per narrar-lo amb imatges atenent al concepte d'àlbum il·lustrat. Analitzarem la relació entre el text i la imatge i veurem exemples d'il·lustradors que han interpretat contes populars a través de la il·lustració. Treballarem el disseny de personatges, la seqüenciació, la composició, la paleta cromàtica dominant i provarem diferents tècniques gràfiques.

OBJECTIUS


- Relacionar diferents àmbits creatius (literatura i il·lustració)
- Analitzar contes populars per extreure'n els valors universals
- Adaptar un conte popular en format d'àlbum il·lustrat
- Identificar les parts d'un llibre
- Conèixer el procès de creació d'un àlbum il·lustrat des del principi fins al final
- Valorar cada fase del procés de producció
- Experimentar amb tècniques i materials del dibuix i la pintura
- Crear una primera maqueta digital

DESTINATARIS

El curs va adreçat a principalment però no exclusivament, mestres d'Educació Infantil i Primària que vulguin modificar i ampliar les seves didàctiques a diverses àrees donant una visió més competencial i innovadora. També a bibliotecaris i bibliotecàries o dibuixants aficionats/es; en definitiva, a tothom que vulgui aprendre les nocions bàsiques per realitzar un àlbum il·lustrat.

DURADA

Per afavorir l’assoliment de tots els objectius i sobretot per facilitar la creació d’un projecte final, el curs estarà estructurat en:

15 hores presencials: on es donaran els coneixements teòrics i pràctics per tal d’assolir els objectius plantejats.
15 hores no presencialson els alumnes hauran d’elaborar un projecte que posi en pràctica els continguts treballats i que sigui d’utilitat per a la seva tasca docent.


2ª EDICIÓ


Aquesta 2ª edició del curs es durà a terme els dies 8, 9, 10, 11 i 12 de juliol en horari presencial de 10 a 13 h a l’ESMUT (Espai Musical de Terrassa) situat al Carrer Ramon i Cajal 60-62 08222 Terrassa.


PREU

El preu de l’activitat és de 90€ en la modalitat presencial. Podeu consultar els descomptes especials en el formulari d’inscripció.

MATERIAL NO INCLÒS

Cada assistent haurà de dur un quadern o fulls per anotar les explicacions, un bloc de dibuix DIN A3 i el seu material de dibuix habitual. Per aplicar color, millor tèmperes i llapis de colors (6 unitats) ja que són tècniques més ràpides.
Gouache o Témpera: 3 primaris (groc, magenta i blau cian), blanc i negre en tub o en pot, marca TALENS o TITAN.
Paper BASIC + de 200 gr. DIN A3
Pot de vidre
Paleta o plat de plàstic
Drap o paper de cuina
Pinzells de pèl sintètic, rodons i plans: 0, 2, 6, 10, 16,...


INSCRIPCIONS 

Podeu formalitzar la inscripció en aquest enllaç o trucant al telèfon 93 177 92 57.
Si tens dubtes o preguntes, em pots escriure directament un correu a cucatraca@gmail.com

2 comentarios:

  1. cómo me gustaría poder ir! nada menos que un curso sobre cómo ilustrar un cuento infantil, impartido por una chica guapa como tú. ;) en cambio, cuando estaba en la escuela de industriales, iba a cursos-coñazo de autocad, sap, matlab, contaplus... que los daba un maromo. :P
    espero que el curso sea un gran éxito. besos!!

    ResponderEliminar
  2. La edición pasada fue un éxito. Intuyo que ésta también se va a llenar enseguida, sobre todo con tan buena "publi" ;)
    ¡Feliz semana santa!

    ResponderEliminar