martes, 23 de julio de 2024

Il·lustració dels Gegants (I2)

Ja us puc ensenyar aquesta il·lustració que vaig fer de la classe dels Gegants (I2)
Fila inferior, de dreta a esquerra: Axel, Iris, Àlex, Biel, Emma, Ares, Bruno (my son), Berta L i Sam. Fila superior, d'esq. a dreta: Valentina, Ayla, Iyad, Berta B, Wiam, Anna (mestra), Alejandra, Chloe, Hugo, Aurora (mestra), Blau, Laia i Gerard.

Hi ha res més bonic que una il·lustració que mostri el pas del teu fill per l'escola bressol? 
La fi d'una etapa tan important mereixia un tancament especial. Un record gràfic que expressés la nostra gratitud cap a les educadores. Per això vaig obsequiar a les mestres, l'escola i les famílies dels Gegants aquesta il·lustració personalitzada.

AIXÍ ES VA FER...

Il·lustrar als 20 infants i les 2 mestres no va ser fàcil. Em vaig haver de documentar a base de bé dibuixant als Gegants a l'aula però també obtenint imatges navegant pel blog de l'escola, el grup de Telegram,... 

Vaig intentar dibuixar l'aula dels Gegants amb tots els infants fent accions diverses que mostressin la seva realitat: joc simbòlic, puzzles i encaixos, joc heurístic, lectura de contes, experimentació, tast de fruita...

Vaig començar a dibuixar sense composició prèvia (cosa que no s'ha de fer) per "familiaritzar-me" amb les fesonomies dels infants. 
Estadi inicial de la composició


Al final el dibuix el vaig anar composant sobre la marxa i aquest va ser el resultat final, una mica desordenat.
Esbós a llapis acabat

Com que la fase d'esbós em va dur més temps del que em pensava, vaig optar per una tècnica més, aparentment, "ràpida" (tinta xinesa i aquarel·la). 

Després de calcar el dibuix sobre paper Caballo de 250 gr amb un llapis dur, vaig entintar amb plomí i tinta xinesa. 
Procès i entintat final

Vaig aplicar les ombres amb una aiguada, mescla de blau ultramar i violeta, per després aplicar el color base.
Estudi d'ombres previ

Acostumada a l'opacitat de l'acríl·lic, vaig treballar el color amb pinzellades més denses i reforçar les ombres amb un llapis aquarel·lable de color violeta.

Feia molt de temps que no pintava amb aquarel·la (no és la meva tècnica) i no em vaig sentir còmoda però havia pres una decisió i calia tirar-la endavant (encara que se'm passés pel cap tornar-la a repetir). 
El moment crític

Al final, animada per les famílies i les meves amistats, vaig decidir continuar. 
Color en procès


La reacció de les mestres quan van desembalar el quadre va ser, sense dubte, el MILLOR regal, un reconeixement a la feina feta amb dedicació i amor, com la que elles fan cada dia.
L'original emmarcat abans de lliurar-lo a l'escola
     

Per aquest motiu, moltes gràcies Anna i Aurora, i tot l'equip humà del CEIF Vapor Buxeda de Sabadell




¿Te ha gustado este contenido?
Si no quieres perderte el siguiente post y contenido extra, ¡SUSCRÍBETE AL BLOG!

jueves, 18 de julio de 2024

Els colors de l'Ara Dona

El dijous 7 de juliol va tenir lloc la Jornada anual de Ara Dona: Emprenedores i Empresàries en Xarxa, un programa adreçat a les dones emprenedores de Sabadell que contempla accions d’acompanyament, formació i creació de xarxa relacional.

L’acte es va iniciar a 2/4 de 10 del matí amb la benvinguda del tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Lluís Matas, i del regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez. 

Tot seguit les (super) tècniques de Promoció Econòmica Rosa Germain i Marina Ibáñez ens van posar al dia del que s’havia fet en aquesta 3ª edició: 20 parelles de mentoring, 10 de mentoring plus i 7 formacions pensades per apoderar la dona emprenedora i superar creences limitants, molta xarxa i molta comunicació.

El programa de la jornada incloïa la ponència "Intel·ligència artificial i biaixos de gènere" a càrrec de Virginia Carreras, fundadora de Smart Equality, especialista en igualtat, equitat i no discriminació, i sòcia i secretària de la junta de l'associació ADE Vallès. 
Virginia Carreras en un moment de la seva interesantíssima ponència

La Virginia ens va parlar de la IA i de com aquesta s'entrena i perpetua els biaixos de gènere. Vam veure casos pràctics que ens van posar els pèls de punta: com Google decideix traduir la paraula secretary (in english) per secretaria (dona) quan es tracta de portar un cafè, o per secretari (home) quan es tracta de redactar un informe important. Per no parlar dels resultats en posar "enfermera disfraz" a Google Imágenes... Brutal!
Per què les disfresses d'infermera estan sexualitzades?

A continuació, la Yessica Bermudez de Yescakes ens va endolçar la jornada amb les seves pastes saludables durant la pausa del cafè en la qual les assistents van poder ampliar la seva xarxa de contactes. 
Quina bona pinta feien les pastes dolces i salades de la Yes...

La jornada va concloure amb la dinàmica de networking "Els colors de l'Ara Dona", conduït per Mireia Asensio, consultora i formadora en gestió de projectes i equips, i servidora

El propòsit de la dinàmica consistia en fer networking, identificar les habilitats emprenedores i els 7 reptes més importants per l'Ara Dona del 2025, i associar-los amb un color per acabar amb la creació col·lectiva de l’Arc dels Colors de l’Ara Dona.

Com ho vam fer?

Cada participant va rebre una targeta amb un color. En el revers hi havia dibuixat un símbol diferent. Les targetes es van repartir de manera aleatòria durant la pausa del cafè. 

"Esteu preparades? Comencem!"


La primera part HABILITATS D’EMPRENEDORIA SEGONS ELS COLORS, es va fer al Hall on s'havia fet l'esmorzar. Es va demanar que cada assistent portés la seva targeta de color i un bolígraf. S'havien de moure per la sala amb música fent un petit joc de salutacions. 
Sandra Infantes Fdz i Laia de Joymove_ 

Després d'aturar la música havien de buscar 3 persones amb targeta de diferent color per presentar-se breument i compartir les habilitats d’emprenedoria que veien associades amb el color de la targeta de la companya. Calia apuntar les habilitats d’emprenedoria que les companyes havien  identificat amb el seu color a la targeta mateixa. L'objectiu era obtenir un llistat d’habilitats d’emprenedoria associades amb el seu color de la targeta. 
Recollint tota la informació possible a la targeta de color

Després les vam conduir cap a l'Auditori on vaig fer una presentació breu sobre TEORIA DEL COLOR posant èmfasi en les seves associacions pel que fa a l'expressivitat i la psicologia del color. 
Veig aquesta foto i m'empodero. Next step: fer una TED
Adaptant continguts de les meves classes d'EVP sobre el color per a les assistents

Vam tornar a l'espai Hall on hi havia repartits pel terra ELS REPTES DE L’ARA DONA 2025 consistents en 14 fulls DIN A4. Les assistents es van posar a caminar per la sala amb un acompanyament musical per observar-los bé. Un cop vistos, se'ls va demanar que es posicionessin aprop del repte que consideressin més important/necessari. 
Vam haver de fer vàries rondes per desempatar fins a identificar els 7 reptes més importants (per cert, vam posar 2 reptes de "broma": Dispersió i Ser Super woman. Per sort, no van sortir escollits)
Acabant de donar les instruccions sobre els 14 reptes

Aquests són els 7 reptes per a la nova edició 2024-2025:

Visibilitat

Acompanyar

Empoderament

Creativitat

Lideratge

Disrupció

Gestió Emocional

Seguidament: RELACIONAR ELS REPTES AMB ELS COLORS
Se'ls va demanar que busquessin la taula amb el símbol que apareixia al revers de la seva targeta de color. Hi havia 6 taules on s'esperava unes 7 participants per taula. A cada taula hi havia un sobre amb 7 tires de colors diferents. A partir de la informació obtinguda (en el networking inicial i la masterclass de teoria del color) van haver de triar, de forma grupal, quin color li correspondria a cada repte. 
Foto panoràmica del Hall on vam disposar les 6 taules

I per acabar: CONSTRUIR L’ARC AMB ELS 7 COLORS I 7 REPTES D’ARA DONA
Per ordre de repte, es va demanar a una representant de cada taula que enganxés un paper de color associat amb cada repte al póster DIN A0 que hi havia penjat a la paret.
Un cop vam tenir l’Arc dels Colors Ara Dona vam comentar els resultats sobre els reptes i les habilitats/accions necessàries per dur-los a terme (majoria de groc a Visibilitat, 6 vermells per a Empoderament,... casualitat? no, connexió). 
El resultat final

Vam acabar amb una pregunta que havien de respondre i compartir amb la companya que tenien més a prop: 
Quina habilitat d’emprenedora voldries desenvolupar més? 
Si haguessis de puntuar del 0 al 5, quin seria el teu grau de compromís?

Després d'analitzar el resultat, vam fer-nos la foto final, orgulloses del que havíem creat entre totes.
Foto final de grup davant l’ARC DELS 7 COLORS i 7 REPTES D’ARA DONA

Gràcies a totes les participants que ens van acompanyar en aquesta trobada tant enriquidora, nutritiva i totalment inspiradora. I gràcies a Promoció Econòmica (Rosa Germain i Marina Ibañez), per la vostra confiança i suport. Vull agraïr especialment a la Rosa que tingués la visió de proposar-me com a co-creadora i dinamitzadora de Els colors de l'Ara DonaCreiem, juntament amb la Mireia, que va ser un repte que vam superar i que, per descomptat, no hagués sigut possible sense la participació activa de totes les assistents. 

Va ser una experiència meravellosa, es va moure una energia tan maca, tan poderosa... I el feedback va ser tan constructiu que encara em dura la ressaca emocional ;)
Les dues mamis orgulloses de la seva "criatura"

Que si recomano el programa Ara Dona? Encara ho dubtes? Repetiria!!! (si es pogués repetir)

Ara toca planificar i tirar endavant els objectius que he treballat amb la meva (super) mentora Meritxell Martí durant les 16h de programa. 


Ens veiem al setembre!! :)




¿Te ha gustado este contenido?
Si no quieres perderte el siguiente post y contenido extra, ¡SUSCRÍBETE AL BLOG!